Újszülött babát találtak a Hetényi kórház inkubátorában

Megosztás

Nem mindennapi eset történt január 10-én, azaz szerda este a szolnoki Hetényi Géza Kórház környékén: egy egészséges, érett, alig néhány órával korábban született csecsemőt találtak a babamentő inkubátorban. A csecsemő– és gyermekosztály dolgozóitól a kicsi a Szolnoki Dániel nevet kapta.

Nem tudhatjuk, hogy az anyuka, vagy a pár, akik elhelyezték a fiút, milyen okból döntöttek az inkubátor mellett, de ha nem akarták, vagy tudták megtartani a babát, a biztonságba helyezésével a legjobb dolgot tették, amit csak lehetett.

Kár lenne ítélkeznünk, hiszen nem ismerjük a körülményeket, illetve fontos hozzátenni, hogy megfelelően gondoskodtak a babáról, ellátták a köldökzsinórját és takaróba tették.

Az egészséges, rendben levő gyermek az ott dolgozóktól a Szolnoki Dániel nevet kapta, az osztály perinatális intenzív centrumába (PIC) került megfigyelésre.

Közölték, hogy a kórház a hivatalos gyámügyi intézkedéseket megkezdte, hogy a kis Dániel sorsa minél hamarabb rendeződjön.

Az inkubátorok a kórházakban kritikus állapotban lévő, koraszülött vagy beteg újszülöttek számára kifejlesztett eszközök. Ezeknek a a fő célja, hogy biztosítsák a megfelelő környezetet és támogatást a csecsemők számára, akik nem képesek önállóan fenntartani az életfontosságú funkcióikat, vagy születésük után a szülő/szülők különböző okokból úgy döntenek, hogy egyedül nem akarják, vagy nem tudják a kicsit felnevelni, de biztonságos helyen akarják tudni.

Kép: Szolnok TV Hivatalos oldal Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek